Zingende zusjes Kannegieter uit Emmen brengen Museum Collectie Brands in countrysferen

Museum Collectie Brands in Nieuw-Dordrecht gaat op de muzikale toer. De zusjes Suzanne en Linda Kannegieter uit Emmen geven zondag 29 september een optreden in het café van het museum aan Herenstreek.

De zussen wonnen vier jaar geleden het Drèents Liedtiesfestival met het lied ‘Ik geleuf niet meer in liefde’. Sindsdien verzorgden zij vele optredens met onder andere Syb van der Ploeg, het Noordpoolorkest en het Noord Nederlands Jeugd Orkest.

Voorliefde voor country

Afgelopen zomer waren ze te bewonderen tijdens het Full Colour festival in het centrum van Emmen. Daarnaast verzorgen de zussen ook regelmatig huiskamerconcerten. En dan te bedenken dat ze het maken van muziek vooral als een hobby zien. ,,Eigenlijk doen we alleen die dingen die we leuk vinden. Als het ons niet aanstaat, dan laten we het. Mensen begrijpen dat soms niet van ons.”

Suzanne en Linda hebben een grote voorliefde voor country, vooral vanwege de eenvoud van de muziek. ,,Bij country draait alles om de eenvoud: drie akkoorden en de waarheid, dat is het in een notendop.”

Het optreden op 29 september begint om 14.00 uur. Meer informatie via deze link.