Emmer scholieren maken kennis met cultuur

Emmen - De culturele instellingen in Emmen hebben dinsdag 670 leerlingen van de middelbare scholen in de Vlinderstad over de vloer gekregen.

De organisatie van de jaarlijkse Kunstontmoetingsdag was in handen van Bibian Welbergen van De Kunstbeweging, samen met een werkgroep bestaande uit docenten van het Esdal College, Hondsrug College, Carmelcollege en Terra. De scholieren konden kennismaken met onder andere het Atlas Theater, Filmhuis Emmen, de bibliotheek, Loods 13, Centrum Beeldende Kunst en de Grote Kerk. ,,In vijftien groepen rouleerden de jongeren van 3 havo en 3 vwo langs de diverse activiteiten en presentaties. Een van de hoogtepunten was de voorstelling van cabaretier Thijs Kemperink in het Atlas Theater. Maar ook de workshops hiphopdans, rap, theater en drummen vielen goed in de smaak”, aldus Welbergen.

,,Filmhuis Emmen vertoonde de film Lady Bird. De route leidde naar het CBK waar ze kennismaakten met - en les kregen van professionele kunstenaars. In de bibliotheek was aandacht voor de dichtkunst, met een optreden van Kasper Peters en Joost Oomen. In de Grote Kerk stond architectuur centraal. Er was muziek van gitarist Harrie Fuhler en zangeres Martine Salomons. Henk Stekelenburg bespeelde het orgel. Om de leerlingen er goed bij te betrekken projecteerden we live camerabeelden waarop de werking van het orgel te volgen was.”