Dagen laatste café van Emmermeer lijken geteld

Emmen - Het lijkt over en uit voor het laatste café dat de wijk Emmermeer nog restte.

Voor het voormalige café De Hakkelaar aan de Warmeerweg is een vergunning aangevraagd om het café om te bouwen naar een woning.

Het horecabedrijf en de daarboven gelegen twee etages met vier kamers staan momenteel te koop voor bijna 3 ton. Makelaar Chris Ludwig van makelaardij De Flinten wil niet ingaan op de vergunningsaanvraag. Volgens hem ligt de overname als café ook nog steeds op tafel. Hij erkent wel dat het voor horecabedrijf als deze moeilijker wordt een bestaan op te bouwen. Woordvoerder Anita Klingenberg van de gemeente Emmen laat weten dat met deze aanvraag wel geconcludeerd kan worden dat het einde oefening is.

Het cafégedeelte van het pand staat alweer een half jaar leeg. In april 2017 gooide de gemeente Emmen De Hakkelaar met drie andere zaken in Emmen en Emmer-Compascuum op slot. De vier bedrijven beschikten niet over de juiste papieren. In september 2018 meldde de kroeg op Facebook dat ze de deuren weer open deden. De naam De Hakkelaar maakte plaats voor die van Amstelcafé. Kennelijk was ook dit avontuur van vrij korte duur. Voor De Hakkelaar aan bevond zich een speelautomatenhal op deze plek.

De Hakkelaar was voor lange tijd het nog enige café in de wijk Emmermeer. In 2015 verdween café De Herberg aan de Middenhaag om ruimte te maken voor een nieuw woonwinkelcomplex van Lefier. De voorbereidende werkzaamheden voor dit complex werden eerder deze maand genomen.