Wildlands Foto van de Week – 35

Emmen / Weiteveen - De Wildlands Foto van de Week is gemaakt door Jacqueline Temmen uit Weiteveen. Zij maakte de foto van deze olifant.

De kleurstelling met de mooie schakeringen valt op. Het onderwerp is natuurlijk de grote olifant, die ondanks zijn formaat, toch ergens net niet bij lijkt te komen. Goed gezien van Jacqueline. De olifantenkudde van Wildlands bestaat uit tien olifanten: één volwassen man, drie volwassen vrouwtjes, twee kalfjes en vier puberende stieren. Het totale verblijf van de olifanten is groot: zo’n 9000 vierkante meter met afwisselend land en ook water, verdeeld over buiten en binnen in de tropische kas. Een olifant is één van de grootste landzoogdieren, maar zoals op deze foto te zien is, zijn ook voor olifanten altijd plekken waar je niet bij kunt. Olifanten gebruiken hun slurf voor heel veel dingen, zoals ruiken, communiceren, toeteren, vechten, voelen, drinken, douchen en zelfs objecten oppakken. In een slurf zitten geen botten, waardoor het een flexibel lichaamsdeel is.

Meedoen aan de verkiezing Wildlands Foto van de Week? Mail jouw horizontale foto van tenminste 1 MB - onder vermelding van volledige naam en woonplaats - naar: foto@wildlands.nl