Dove ‘Oranjeleeuwinnen’ komen trainen in Emmen

Het Nederlands Doven Vrouwenzaalvoetbalteam houdt op 14 en 15 september een trainingsweekend in Emmen. Ook deze ‘Oranjeleeuwinnen’ doen het bijzonder goed.

Deze vrouwen zich vorig jaar tijdens het EK in Finland gekwalificeerd voor het WK dat in november 2019 wordt gehouden in Winterthur Zwitserland.

Voor vrouwen veldvoetbal competitie spelen helaas te weinig dove meisjes en vrouwen in Nederland op het veld. Het is een wens om dit wel te realiseren.

Dit is een van de redenen dat Naoberschap United van FC Emmen een samenwerking met de KNDSB is aangegaan. Het trainingskamp aan de ene kant bedoeld om de dovensport onder de aandacht te brengen en aan de andere kant om dit Nederlands team te ondersteunen op weg naar het WK. Op zaterdagochtend traint het team in sporthal Meerdijk en ’s middags bij Basic Fit; de plek waar de selectie van FC Emmen ook traint. Het weekend wordt afgesloten met een oefenwedstrijd op zondag om 10.30 uur in sporthal Meerdijk. Tegenstander is een team van G.S.F.V. Drs. Vijfje, de grootste zaalvoetbalvereniging van Nederland en de studenten futsal vereniging van Groningen.