Leden buurtvereniging Bargermeer kiezen nieuw bestuur, groep Poede loopt kwaad weg

Emmen - De buurtvereniging Bargermeer heeft andermaal een nieuw bestuur. Zeven mensen werden dinsdagavond tijdens een speciale ledenvergadering in het Fletcher Hotel gekozen.

De avond verliep niet geheel vlekkeloos. De groep rondom Geert Poede, die in juni ook een ledenvergadering hield en zich betitelde als het nieuwe bestuur, liep kwaad weg.

In de wijk Bargermeer staan de verhoudingen al ruim anderhalf jaar op scherp. De ledenvergadering was de uitkomst van een kort geding dat twee weken geleden werd aangespannen door het interim-bestuur onder leiding van Rik Lucas. Die stelde dat de groep Poede zich onrechtmatig verkozen heeft. De rechter bepaalde daarop dat een ledenvergadering met verkiezingen duidelijkheid moet brengen.

Nieuwe voorzitter moet nog gekozen worden

Het dinsdagavond gekozen bestuur bestaat uit Janet Veldwijk, Maureen van der Zee, Lucas Wolf, Sia Fischer, Karin Fidder en Raymond en Erik Warringa. Een nieuwe voorzitter is er nog niet, dat gaan de zeven op een later tijdstip nog bepalen.

Veldwijk laat weten tevreden te zijn met de opkomst. ,,Ongeveer 100 man kwamen opdagen en de meeste leden zijn met een meerderheid van 60 a 65 stemmen gekozen.” Een ruime marge, aldus Veldwijk. Bij de nieuwe leden zitten ook een aantal mensen die onderdeel uitmaakten van de groep Lucas. ,,Dat klopt, maar zij hebben zich verkiesbaar gesteld en zijn als zodanig gekozen.”

De jongst gekozen groep stapt zo spoedig mogelijk naar de rechter om verslag uit te brengen van de uitkomst. ,,Wij laten ons inschrijven bij de Kamer van Koophandel en we gaan de boekhouding en de sleutels van het buurthuis opvragen.”

‘Dit hele gebeuren kent alleen maar verliezers’

Veldwijk verwacht verder niet dat de rust stante pede terugkeert in de wijk met dit nieuwe bestuur. ,,Dit hele gebeuren kent alleen maar verliezers waarin het heel persoonlijk tussen partijen is geworden.” Gemakkelijk zal het niet worden en volgens Veldwijk moet er daarom voorzichtig worden gehandeld de komende tijd.

Geert Poede was niet bereikbaar voor commentaar.