Emmenaar (45) krijgt celstraf voor poging tot doodslag op achterbuurman

Emmen - Een 45-jarige man uit Emmen is veroordeeld tot 32 maanden cel, waarvan 12 voorwaardelijk voor het mishandelen en met een mes steken van zijn achterbuurman in de wijk Angelslo. Ook bepaalde de rechtbank dat de Emmenaar moet worden behandeld voor zijn drankverslaving.

Daarnaast moet hij het slachtoffer, dat nog altijd erg bang is, ruim 5.000 euro schadevergoeding betalen.Het Openbaar Ministerie had 42 maanden, waarvan 18 voorwaardelijk geeist, maar de rechtbank legde een lagere straf op. Het OM vond dat bij de steekpartij sprake was van een poging tot moord. De Emmenaar handelde met voorbedachten rade, meende het OM. De rechtbank vindt dat dat niet te bewijzen is en veroordeelde de man voor een poging tot doodslag, een iets lichter vergrijp.

Vuistslag in het gezicht

Op 3 november vorig jaar dacht de 45-jarige man te zien hoe zijn achterbuurman een meisje betastte. Zonder lang na te denken gaf hij de wat oudere man een kopstoot. Later die dag kwam hij aan de deur bij het slachtoffer. Toen hij open deed, omdat hij dacht dat de agressieve man excuses wilde maken, kreeg hij een vuistslag in het gezicht, waarna zijn belager stekende bewegingen begon te maken met een mes.Het slachtoffer kon de steken in de richting van zijn hals steeds ontwijken, maar werd uiteindelijk wel in zijn hand en arm geraakt. Toen vluchtte hij de straat op, waar hij hulp zocht bij buurvrouwen.

De aanvaller probeerde hem lachend keel door te snijden

Sinds hij erachter kwam dat de agressieve man in de straat achter hem woonde, is hij bang dat hij terugkomt om opnieuw toe te slaan, bleek uit zijn slachtofferverklaring. Zijn familie durft ook niet meer bij hem thuis te komen. Volgens de man probeerde zijn aanvaller hem met een lachend gezicht de keel door te snijden.De veroordeelde Emmenaar bekende tijdens de strafzaak alleen de kopstoot. De rest van het geweld had hij niet gepleegd, hield hij vol. Maar volgens de rechtbank is er genoeg bewijs dat hij wel degelijk de dader is.