Provincie stopt ruim vier ton in nieuwbouwplannen Nieuw-Amsterdam

De provincie Drenthe stopt respectievelijk 207.000 en 200.000 euro subsidie in de bouw van twee energieneutrale panden langs de Vaart zuidzijde in Nieuw-Amsterdam worden gebouwd.

Het gaat om de locaties Vaart ZZ 36-37 en Vaart ZZ 59-60.

Op de plek van het oude pand aan Vaart ZZ 36-37 komt een complex met zeven appartementen op de eerste verdieping en winkelruimte op de begane grond. Het complex wordt duurzaam gebouwd, dankzij isolatie, warmtepompen en zonnepanelen.

Aan de Vaart ZZ 59-60 waren twee zeer verpauperde panden gevestigd. Op die plek komt een gebouw met twee winkels op de begane grond en vier luxe appartementen op de eerste verdieping.

Doorpakken op kwaliteit

In 2016 werd al begonnen met het opknappen van het centrum van Nieuw-Amsterdam. Directe aanleiding was de nieuwe centrumvisie van Nieuw-Amsterdam/Veenoord die uitgaat van een opgeknapt straatbeeld, een sterkere link tussen centrum en compacter maken van het winkelgebied.

Gedeputeerde Henk Brink: ,,Als provincie willen we deze plannen steunen. Deze gebiedsontwikkeling is al een aantal jaren geleden in gang gezet, maar er waren nog steeds panden die zorgden voor een verpauperde aanblik. Met deze projecten kunnen we een kwaliteitsslag maken.”