Deroepert
Door Henk Folkerts

De laatste keer

Een paar maanden geleden heb ik verteld over onze avonturen bij zo’n Sani4allcash&carrybadkamerdump zaak. Dat verhaal krijgt nog een staartje. Als je een nieuwe badkamer en wc koopt ben je er namelijk nog niet. Het spul moet er namelijk ook nog in.

Dat plaatste ons onmiddellijk voor een ander sanitair probleem. Waar gaan we aan onze sanitaire verplichtingen voldoen? Een beroep doen op familie en vrienden wilden we niet. Genoeg aanbod dat wel, maar ach, u weet wat ik bedoel. Wij zijn naar een huisje gaan zoeken in de buurt. Op vakantie gaan kon niet omdat we nog gewoon naar ons werk moesten.

Uiteindelijk kwamen we uit in een bungalowpark in Dalen, die met dat zwemparadijs.

Wat een deceptie. We hadden weliswaar het meest eenvoudige en goedkope huisje maar dat wil nog niet zeggen dat het er vies moet zijn. De helft van het huisraad ontbreekt en de gaten zitten in de gordijnen. Ons tuintje bestaat uit 10 vierkante meter brandnetels, distels en onkruid, zo hoog dat zelfs Freek Vonk moeite zou hebben om er zich doorheen te worstelen. In het park zelf lijkt iedereen zich vreselijk te vervelen. Waarschijnlijk krijg je zo’n gezicht automatisch bij het inchecken. Ik heb zelf ook ook nog even in de spiegel gekeken maar dat viel mee. Kortom, dat was eens maar nooit meer. Maar goed, ondanks die viezigheid en landerigheid hebben we er ons uiteindelijk prima kunnen redden. Bovendien kwamen we zo moe van het werk terug dat we geen puf meer hadden om de ogen lang open te houden.

Volgende week mogen we gelukkig weer terug naar Emmen, terug naar het centrum, terug naar de reuring en kunnen we eindelijk genieten van onze nieuwe badkamer.