Schutrups Run in Exloo gaat dit jaar voor ruim tweehonderd deelnemers

Exloo - Exloo staat zondag 29 september in het teken van de zestiende editie van hardloopwedstrijd de Schutrups Run.

Bij de eerste editie stonden 84 deelnemers aan de start; vorig jaar waren dat er 175. Organisator Jan Schutrups verwacht dat dit jaar het aantal van 200 lopers wordt gehaald.

,,Omdat de sport zo populair is krijg je ook steeds meer concurrentie van andere lopen, maar we hebben ons in de afgelopen jaren prima bewezen en kwalitatief goede atleten aan de start gehad.”

Parcours is hetzelfde als vorig jaar

De wedstrijd voert over ruggen en dalen van het Hondsrug Unesco Global Geopark, zoals die tijdens de voorlaatste ijstijd zijn ontstaan en die in de luwte van het prachtige esdorp Exloo liggen. In vergelijking met vorig jaar is het parcours niet gewijzigd.

Drie afstanden

De deelnemers, hebben de keus uit drie verschillende afstanden; 5, 10 of 15 kilometer. De start is om 11.00 uur. Voor de jeugd staat de kidsrun op het programma: de eerste groep kinderen gaat om 10.15 uur van start.

Inschrijven kan tot 25 september via www.schutrups.nl. Inschrijven op de dag zelf tussen 09.30 en 10.45 uur bij Schutrups Exloo aan de Zuiderhoofdstraat 13, waar tevens de start en finish is.