Bakker Joost start met nieuw concept in Emmen en trakteert

Emmen - Bakker Joost aan de Wilhelminastraat in Emmen werd de afgelopen vijf jaar door een franchisenemer gerund. Sinds kort heeft het team uit Odoorn de sleutel van het pand overgenomen.

De drijvende kracht achter Bakker Joost is Richard Martens en zijn gezin. Naast zijn vrouw Annette, werken sinds kort beide dochters mee. Dochter Bo gaat werken in de bakkerij in Odoorn. Zij is bijna klaar met haar bakkersopleiding. Dochter Eva werkt in de winkel in Emmen.

Met man en macht wordt er gewerkt aan een fris uiterlijk, zodat vanaf vrijdag 6 september weer kan worden genoten van een warme bakker in het centrum. De Joost-bakkers, die in Odoorn bakken, gebruiken granen die op Drentse akkers groeien. De molenaar in Kropswolde maakt er in overleg met de bakkers de mooiste grondstoffen van. Zo is het Dubbel Drentse brood een regionaal product dat tot stand komt door een hechte samenwerking tussen kleinere en bewuste ondernemers en daarmee is de belasting van het milieu gering.

Lunchlokaal & coffee to go

Naast de verkoop van brood, koek en bijzondere taarten, serveert het team ontbijt, brunch, lunch, high tea en goede koffie en taart. Je kunt ervan genieten in het lunchlokaal of op het vernieuwde terras. Binnen is een knus gedeelte gecreëerd, waar je rustig kunt zitten. Op een comfortabele kruk aan de tafel in het raam heb je zicht op de straat waar altijd voldoende te zien en te beleven valt. Heb je minder tijd, bestel dan een coffee to go met bijvoorbeeld een brownie gemaakt van Belgische chocolade.

Bezorging

Ben je met je collega’s aan het vergaderen of vier je een feestje thuis? Dan komt de bus voorrijden met alles voor een uitgebreid ontbijt, brunch of lunch. Er is al van alles mogelijk en vanaf oktober zal er keuze zijn uit arrangementen met verschillende thema’s. In en rondom de Mondenstreek brengt Joost brood rond onder de noemer ‘Joost aan Huis’. Het bedrijf onderzoekt of ook Emmenaren brood van thuisbezorgd willen hebben.

Om de heropening van het filiaal aan de Wilhelminastraat 6 te vieren, trakteert Joost de klanten. Elke klant die een kopje koffie of thee in lunchlokaal of op het terras komt drinken, krijgt daarbij van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september een gratis proeverijtje bij.