Aldi Emmermeer gaat verbouwen: 'Meer banen en vierkante meters'

Supermarkt Aldi in Emmermeer gaat nog voor het eind van dit jaar vernieuwen en uitbreiden.

Het filiaal aan de Middenhaag wordt vergroot met het naastgelegen pand van kledingwinkel Ter Stal, dat leeg staat.

Een woordvoerder van de Duitse kruideniersketen bevestigt de verbouw. ,,Het aantal vierkante meters wordt aanzienlijk uitgebreid. Ten aanzien van het personeel: in de toekomst verwachten we dat er meer banen nodig zijn. Ons plan is om in november met de verbouwing te beginnen zodat de winkel nog voor de kerstdagen heropent.”

Om hoeveel vierkante meter het in totaal gaat en hoeveel extra arbeidsplaatsen de vernieuwing oplevert, kan zij niet zeggen.

Meer verse en biologische producten

De ontwikkeling is onderdeel van een grote, miljardenkostende moderniseringsoperatie van alle Europese Aldi-supermarkten, waarvan er zestien in Drenthe staan.

Na de verbouwing wil de discounter meer groente en fruit aanbieden en ook een ruimere keuze aan andere versproducten. Ook komen er meer biologische en fairtrade producten.

Blijdschap bij winkeliersvereniging

Jannie Haak, voorzitter van de winkeliersvereniging Emmermeer en eigenaresse van Acacia Fleur en Interieur, is erg blij met vernieuwing van de Aldi in haar wijk.

,,Wij zijn vanzelfsprekend goed te spreken over de komst van extra winkelruimte naar onze wijk. Dat betekent minder leegstand en als alles meezit meer bezoekers voor onze winkels. Dat is altijd goed nieuws.”