Oud-topvolleyballer Wytze Kooistra wordt nieuwe voorzitter van de John Schokker Foundation

Noord-Sleen - Ex-topvolleyballer Wytze Kooistra (37) uit Noord-Sleen wordt per 1 september de nieuwe voorzitter van de John Schokker Foundation uit Groningen.

De oud-speler van Lycurgus volgt in die functie de gewezen profvoetballer Arjan Ebbinge op. De in 2017 door makelaar John Schokker opgerichte Foundation ondersteunt jeugdig topsporttalent uit de regio Groningen. Een doel dat de nieuwe voorzitter Kooistra aanspreekt.

,,Dat is een belangrijke reden voor mij om desgevraagd deze functie te aanvaarden. We moeten het talent koesteren dat we hier hebben. Mijn kennis en ervaring als topsporter wil ik graag aan hen overdragen. Op deze manier wil ik wat terugdoen voor ons noordelijk talent, aangezien ook ik hier de kansen heb gehad om mij te ontwikkelen’’, zegt hij.

Puzzel

Volgens de Drent is de aandacht ,,in het buitenland voor sport in het algemeen groter, zeker voor de topsport. Willen we met de besten blijven meedoen, dan zullen wij om te beginnen moeten investeren in talent. De top halen is voor weinigen op eigen houtje bereikbaar. Initiatieven, zoals dat van de John Schokker Foundation, kunnen bijdragen om de puzzel compleet te maken.”

Te druk

Arjan Ebbinge, die onder meer voor Veendam, FC Groningen en Heerenveen speelde, kreeg het te druk met zijn werkzaamheden bij vakbond VVCS om nog langer als voorzitter te functioneren. Ook maakte de afstand tussen zijn nieuwe woonplaats, het Limburgse Mook, en Groningen het niet gemakkelijk om bij alle activiteiten van de Foundation aanwezig te zijn.