Deroepert
Door Henk Folkerts

Oppervlakkig

Wie zegt dat er maar weinig gebeurt in Emmen is stokdoof en stekeblind. Waarbij ik overigens gelijk moet aantekenen dat er voor de jeugd nog steeds weinig aanbod is.

Elk weekend is er wel een festival of een evenement op de stadsvloer. Ook zijn er mooie (en minder mooie) exposities te zien in de oude melkfabriek, het Rensenpark en de Grote Kerk. Reuring genoeg en dus alle lof voor de gemeente, de organisatoren en vrijwilligers die dat allemaal mogelijk maken.

Maar, en u hoort in de verte de kritische noot al aankomen, het wordt tijd om al die activiteiten door te ontwikkelen, niet in hoeveelheid, maar in kwaliteit. Om eens na te denken hoe alles op een hoger plan getild kan worden.

Het middagprogramma van het C’est la Vie festival dit jaar, de Woodstock expositie en de expositie ‘Tegendraads’ in de Grote Kerk zijn daar goede voorbeelden van. Alle drie van een hoog niveau en erg druk.

Maar nog te vaak wordt er op de grote massa gemikt. Zo wordt bijvoorbeeld voor de zoveelste keer Radio Continu op het Raadhuisplein geprogrammeerd. Ik snap dat wel, maar het is echt te gemakkelijk. Je kunt dat geld ook steken in een of twee goede en populaire bands.

Dames en heren programmeurs, kijk eens verder dan uw neus lang is en wijk eens af van uw draaiboek. Het Metropole Orkest met een goede solist, op het Raadhuisplein, het plein staat vast vol. Een paar jaar geleden was er nog maar weinig reuring.

Nu ontgroeit Emmen wat mij betreft de middelmaat en daar mogen we de organisatoren dankbaar voor zijn. We mogen er ook trots op zijn.

Dus de uitdaging voor de komende jaren is wat mij betreft voor al die organisatoren en programmeurs om het evenement naar een minder oppervlakkig en een nog hoger niveau te tillen.