Bushbikers uit Sleen neemt finale Cyclon MTB Zomercup 2019 op zich

Sleen - Mountainbikevereniging Bushbikers uit Sleen organiseert op zondag 15 september rondom recreatieplas De Kibbelkoele in Noord-Sleen de finale van de Cyclon MTB Zomercup 2019.

De wedstrijd sluit de competitie van acht wedstrijden in district Noord af.

Alle categorieën komen op 15 september aan de start: MTB Heren/Dames, Junioren, Nieuwelingen en alle jeugdcategorieën vanaf 8 jaar. De ruim 150 deelnemers kunnen zich uitleven op een uitdagend parcours met tal van hindernissen.

‘Portie lef en durf nodig’

,,Met alleen uithouding en stuurmanskunst komt men er niet. Op dit parcours is ook vooral een portie lef en durf nodig”, zegt Jeroen de Geus van de Bushbikers. Deze ingrediënten geven volgens hem extra cachet aan de finale. ,,De zandstroken rondom De Kibbelkoele en de brede bospaden bieden volop mogelijkheid om elkaar in te halen. Op de technische single tracks van de MTB Route Sleen, met korte klimmetjes, is een goede stuurmanskunst een absolute vereiste.”

Parcours van 3.000 meter

De deelnemers rijden meerdere ronden over een parcours van 3.000 meter (volwassenen) en 1.500 meter (jeugd). Het jeugdparcours is geschikt voor alle leeftijden en geeft meer dan voldoende uitdaging.

Er is rondom De Kibbelkoele ruim voldoende parkeergelegenheid; deelnemers en bezoekers kunnen de borden naar de parkeerplaats volgen. Adres voor navigatie: Middelesweg 15, 7846TD, Noord-Sleen.