Karter (14) uit Stadskanaal aast op nationale titel op 'eigen' kartcircuit Pottendijk bij Emmen

Nieuw-Weerdinge - De 14-jarige Floris Koster uit Stadskanaal verdedigt zaterdag 7 en zondag 8 september zijn positie tijdens het Nederlands kartkampioenschap. Op zijn eigen trainingsbaan, het kartcircuit Pottendijk in Nieuw-Weerdinge.

Gedurende dit jaar heeft de middelbare scholier al heel wat trainingsuren doorgebracht op de kartbaan. Nog maar twee jaar geleden begon Floris Koster met karten. Zijn doorzettingsvermogen brachten hem al snel op het wedstrijdcircuit in de Cadett klasse. In het seizoen 2019 start Floris tijdens de zes wedstrijden in het Knaf Cup Iame Nederlands Kampioenschap. Hij strijdt in de klasse Junioren 12 tot 15 jaar op internationale circuits in Nederland en Belgiƫ.

Na wisselende prestaties van een 2 tot een 22 plaats tijdens de eerste paar races, maakt Floris nog grote kans op een top 10 en misschien zelfs een top 3 klassering.

NK in Emmen

In het weekeinde van 7 en 8 september is Floris dichterbij huis aan het racen. Dan kan iedereen zijn prestaties bewonderen op het circuit Pottendijk waar hij 2 races rijdt met startnummer 125. Naar verwachting doen ruim 200 deelnemers in verschillende klassen mee aan dit NK.