Transfer van Bas Dost naar Eintracht Frankfurt nagenoeg rond

Coevorden / Emmen / regio - Eintracht Frankfurt hoopt Bas Dost vanmiddag nog te kunnen presenteren.

De transfer van de 30-jarige spits, die voor zo’n 8 miljoen euro overkomt van Sporting Lissabon, is nagenoeg afgerond. Dost wordt vandaag in Frankfurt medische gekeurd. Hij moet de opvolger worden van Sébastien Haller.

Dost maakte in 127 wedstrijden voor Sporting 93 goals. ,,Hij is een speler die met zijn grootte en kracht weet waar het doel staat’’, aldus Eintracht-trainer Adi Hütter. ,,Hij heeft een doelpuntengemiddelde dat ongelooflijk is.’’

De terugkeer van Dost naar de Bundesliga verliep uiterst moeizaam. Vorige week kreeg de spits van de clubleiding van Sporting publiekelijk een veeg uit de pan omdat hij zijn transfer naar Frankfurt vanwege aanvullende financiële eisen zou ophouden.

In Duitsland begrepen ze daar weinig van. ,,We zijn verbaasd over de manier waarop Sporting zijn speler Bas Dost, de beste doelpuntenmaker van de laatste drie jaar, in een statement openlijke beledigd’’, aldus Eintrachts technisch directeur Fredi Bobic bij Sky.

De transfer is goed nieuws voor FC Emmen en Germanicus. De Drentse eredivisionist en de amateurclub uit Coevorden ontvangen een opleidingsvergoeding voor Dost.