Startschot klinkt voor ‘verbouwing’ Willinkplein in Emmen

Winkelend publiek moet de komende tijd even goed opletten als ze hun auto kwijt willen op het Willinkplein.

Door bouwwerkzaamheden zijn de parkeerplaatsen die alleen bereikbaar via de Klokkenslag en de Wenning en niet via de Hondsrugweg. Deze omleidingsroute geldt tot vanaf 26 augustus tot eind 2019.

Vanaf 11 juni geldt vier weken een omleidingsroute voor mensen die op of onder het Willinkplein of op het parkeerterrein voor de Albert Heijn. Het is dan doordeweeks niet mogelijk via de Hondsrugweg bij de parkeerplaatsen te komen, in het weekend wel.

Vanaf maandag 26 augustus verricht de aannemer van het pand op Willinkplein-zuid werkzaamheden naast de Hondsrugtunnel. Daarom geldt opnieuw de omleidingsroute via Klokkenslag en Wenning. Tijdens deze periode wordt ook de oostelijke tunnelbuis enkele malen tijdelijk afgesloten.

Deze tijdelijke situatie duurt tot eind 2019. Daarna zijn de parkeerterreinen en de garage ook weer via de Hondsrugweg te bereiken.

Aan de zuidrand van het Raadhuisplein maakt projectontwikkelaar Peter van Dijk momenteel werk van de uitbreiding van de bestaande parkeergarage (165 plekken). Daarna volgt de bouw van een winkelcomplex waar onder meer Het Postkantoor, de Rabobank en Fletcher hun intrek in gaan nemen. Ook komt er een Fletcher hotel met 88 kamers.

De gemeente liet in de kielzog van de plannen van Van Dijk weten ook het Willinkplein stevig op de schop te willen doen.