Rietlanden is in november pinkiosk rijker

In de Emmer wijk Rietlanden wordt in november een pinkiosk geplaatst. De SNS-bank is van plan deze te plaatsen op het parkeerterrein bij het winkelcentrum.

Volgens bankwoordvoerder Sijmen Veenstra is het benodigde papierwerk binnen, maar duurt het nog ongeveer 13 weken voordat de nieuwe flappentap er weer staat. Het aanleggen van stroomkabels, internetverbindingen en het verankeren van de kiosk in de grond kost allemaal tijd.

Volgens Veenstra heeft de bank er bewust voor gekozen om de pingelegenheid niet meer op de oude plek te herplaatsen. Eind december werd een plofkraak gepleegd op de automaat. Het apparaat bevond zich in de muur van een gebouw waar zich ook woningen in bevinden. Bij de kraak raakte niemand gewond. ,,Criminelen houden geen rekening met de gevolgen van hun daden voor omwonenden”, aldus Veenstra. Vandaar de keuze om de kiosk vlak naast een winkelkarretjesstalling op de parkeerplaats te plaatsen.

Door de plofkraak kon er nog maar beperkt gepind worden in de wijk. De Rabobank verwijderde al een automaat. De ING verplaatste de pinautomaat naar de Bruna in de Rietlanden, maar die was alleen te gebruiken door klanten van die bank en was alleen tijdens de openingstijden van de winkel toegankelijk. De wijkvereniging pleitte daarop bij diverse banken om een oplossing.