Plaag van middenstand nu vast voor overval op tankstation Emmen?

Het voorarrest van de 42-jarige verdachte van de overval op het tankstation aan de Rondweg in Emmen is woensdag met negentig dagen verlengd. Het lijkt er sterk op dat het gaat om de veelpleger die bekend staat als de plaag van de Emmer middenstand.

De politie en Openbaar Ministerie zeggen dat ze daar uit privacy-overwegingen niet op kunnen reageren. De overval op het tankstation werd donderdagmiddag 8 augustus gepleegd. De verdachte werd een uur later aangehouden aan de Laan van der Marel in Emmen, een paar honderd meter van de overvallen tankshop.

De politie had de verdachte snel te pakken dankzij het signalement van de overvaller dat direct was verspreid. ,,Zwarte man, scheel oog, bril, ongeveer 35 jaar.”

De bekende veelpleger voldoet duidelijk aan dat signalement. Alleen is hij geen 35, maar 42 jaar. De man moest afgelopen maandag nog voor diefstal van de fooienpot bij Subway in Emmen voor de politierechter verschijnen. Toen bleek dat hij onlangs opnieuw voor een ander strafbaar feit was opgepakt. Of het de overval was, werd niet gezegd. Voor de diefstal van de fooienpot kreeg hij vier weken cel.

De plaag van de Emmer middenstand werd vorig jaar nog veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf voor drie diefstallen, waarvan één met geweld. De verslaafde man werd in augustus, september en oktober 2017 aangehouden. De van oorsprong Somalische man is de afgelopen jaren meerdere keren veroordeeld voor overvallen in Emmen en Coevorden.

OM zegt niets over identiteit verdachte overvaller

In 2015 werd de man tot ongewenste vreemdeling verklaard. Sindsdien is hij illegaal in Nederland en heeft hij geen onderdak meer. Het Openbaar Ministerie wil ontkennen nog bevestigen dat de overvaller van het tankstation de bekende veelpleger is.