Burgemeester Marco Out fietst 275 kilometer door Drenthe voor goede doel

Asser burgemeester Marco Out keert voor de fietstocht Valthe Groningen Valthe even weer terug naar vertrouwde grond: Borger-Odoorn, de gemeente waar hij ook jarenlang optrad als burgervader.

Stichting Goede Doelen Valthe organiseert namelijk op zondag 25 augustus voor de tiende keer de fietstoertocht met als afstanden 60, 90 en 150 km. Vanwege het jubileum is er voor de echte kilometervreters een extra afstand toegevoegd van maar liefst 275 km onder de noemer Drenthe Rond.

Out is als fervent wielrenner ook van de partij bij die laatste afstand . Dat hij niet bepaald onverdienstelijk rijdt, blijkt wel uit het feit dat hij in 2015 Nederlands Kampioen bij het NK Wielrennen voor burgemeesters werd. Hij heeft ook eerder dit jaar in 31 etappes van Los Angeles naar Boston gereden, een afstand van maar liefst 5500 km.

Out heeft er kennelijk nog steeds niet genoeg van: ,,Als burgemeester van de hoofdstad van Drenthe mag je bij Drenthe Rond natuurlijk eigenlijk niet ontbreken. En door mijn avontuur in Amerika ben ik het fietsen van lange afstanden inmiddels al gewend, want ook daar reden we elke dag meer dan 200 km.”

De Drenthe Rond tocht voert de deelnemers over de grens van de provincie Drenthe langs een fraaie plekken, zoals de schaapskooi in het Bargerveen, de Koloniën van Weldadigheid (Frederiksoord), Nationaal Park Drents-Friese Wold en het Zuidlaardermeer.

Zie voor meer informatie . Vooraf inschrijven is verplicht. www.valthegroningenvalthe.nl