Germanicus maakt nog kans op Paviljoen Nijstad Cup

Hoogeveen/Coevorden - Germanicus kent een goede start van de voorbereiding. Vrijdagavond werd er in Hoogeveen in de eerste ronde van de Paviljoen Nijstad Cup met liefst 5-0 gewonnen van Nieuw Buinen.

Dinsdagavond neemt Germanicus het op tegen SV Gramsbergen dat SC Erica met 7-1 aan de kant zette. De winnaar speelt vrijdagavond de finale tegen Hoogeveen zaterdag of het Emmer WKE’16. Nieuw Buinen strijdt verder om de plekken vijf tot en met acht.

Het duel tussen Nieuw Buinen en Germanicus was er natuurlijk één met een speciaal tintje. Naast het feit dat beide ploegen elkaar ook in de competitie zullen treffen, was het vooral bijzonder dat trainer Eric Prins met zijn nieuwe ploeg Nieuw Buinen tegenover zijn oude club stond. Prins zal weer het nodige moeten opbouwen bij de ‘Buunsters’, die vorige seizoen degradeerden naar de tweede klasse. Bij Germanicus keerde André Mulder terug als trainer.

Eerste helft

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar nog aardig in evenwicht. Echt gevaarlijk werd het lange tijd voor beide doelen niet. Het waren echter de Coevordenaren die de score openden. Stan Ypenburg gaf doelman Rick Knigge het nakijken.

In de tweede helft was Germanicus duidelijk de bovenliggende partij en liep het via Marco Cremer (twee goals), Nance Hoogeveen en Ruben Soppe uit naar een 5-0 zege.

Vervolg

Dinsdagavond 20 augustus gaat het toernooi verder. Germanicus strijdt dan vanaf 18.30 uur op het hoofdveld van vv Hoogeveen om een plek in de finale van de Paviljoen Nijstad Cup. Deze wordt vrijdagavond om 19.00 uur gespeeld. De tegenstander komt uit het duel tussen Hoogeveen zaterdag en WKE’16 (aftrap dinsdag om 19.00 uur). Nieuw Buinen strijdt verder om de plekken vijf tot en met acht. Dinsdagavond is SV Dedemsvaart op veld 2 van HZVV vanaf 19.30 uur de tegenstander. Een uur eerder speelt HZVV 2 tegen SC Erica.

Dinsdagavond wordt er ook verder gevoetbald om de AH Offerein Bokaal. Om 20.15 uur staan dan de duels HZVV – MSC en Hoogeveen – WHC op het programma. Hoogeveen zondag won het eerste duel met 10-1 van MSC, terwijl HZVV met 5-2 won van WHC. Vrijdag 23 augustus volgt dan de absolute kraker tussen de buren HZVV en Hoogeveen en het duel WHC tegen MSC. Beide wedstrijden beginnen dan om 20.45 uur.