38e Sweelpop biedt meer dan alleen Snollebollekes

Zweeloo - Trots is de organisatie van Sweelpop op het strikken van hoofdact Snollebollekes, maar het festival biedt vrijdag 23 augustus op sportpark ’t Alterbarg meer uiteenlopende muzikale verrassingen.

Wat te denken van Isa Zwart: de singer-songwriter uit Emmen trapt het festival om 19.00 uur af. Zwart won in 2017 het Drents Liedjesfestival met het nummer ‘Mamme See’. Ook tijdens Idols speelde Isa zich in de kijker. Afgelopen januari won zij de award voor Beste Talent 2018 op het Popgala Noord tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen. Haar nieuwe single ‘I Remember’ is de titelsong van de eerste Duits-Nederlandse oorlogsfilm ‘Verraderlijke Liefde’.

Queen Forever

Al jaren staat op het podium van Sweelpop een gerenommeerde tributeband: dit jaar is dat Queen Forever, een Nederlandse band die al ver over de landsgrenzen de muziek van Queen tot in de puntjes weet uit te voeren.

Ook tijdens het daaropvolgende Foute Uur van Qmusic is het meezingen geblazen; de act - gebaseerd op het gelijknamige programma van het radiostation - stond al eerder op Sweelpop (2014) en boekte toen veel succes.

Proost!

Op het tweede podium is Proost! dit jaar de ‘rode draad’ coverband. De groep bestaat uit vijf mannen en een zangeres die niets meer dan hits uit de afgelopen decennia spelen en daarvoor putten uit een collectie van 120 nummers.

De kaartverkoop loopt via www.sweelpop.nl

Vorig jaar trok het festival met headliner Bökkers en de Emmer band Sorry John zo’n 1200 bezoekers. Bekijk de aftermovie: