Borger pakt flink uit tijdens aftrap Drentse Uitmaand: van Mammoet tot stratenmakersfestival

Borger / regio - De start van het nieuwe culturele seizoen in Drenthe gaat ook niet voorbij aan de gemeente Borger-Odoorn. Tijdens de Drentse Uitmaand in september presenteren theaters, verenigingen, musea en kunstenaars zich met muziek, dans, theater en workshops.

Op het Buinerveld wordt nog tot en met 1 september het theaterspektakel Mammoet opgevoerd, een muzikale voorstelling over de oertijd anno nu.

Stratenmakersfestival

In Tweede Exloërmond vindt op 13 en 14 september het Stratenmakersfestival plaats. Op het programma staan een theaterstuk, stratenmakerswedstrijd en een markt met muziek en activiteiten.

Buitenfestival

Op zondag 15 september vindt bij Buitencentrum Boomkroonpad het Buitenfestival plaats. Jong en oud kunnen genieten van streekproducten en kunst uit de regio en deelnemen aan activiteiten als nestkastjes timmeren, boomklimmen en broodjes bakken.

Het Hunebedcentrum organiseert op 14 en 15 september een monumenten rondleiding langs Hunebed D27 en het Flintenhoes. Bezoekers van het Hunebedcentrum kunnen elk weekend in augustus en september ook deelnemen aan het programma ‘Levende Geschiedenis’.

Tijdens een wandeling door 150.000 jaar geschiedenis komen ze oog in oog te staan met bewoners uit de prehistorie die demonstraties geven over het leven in de oertijd. In heel Drenthe is het op 24 augustus Drentse Molendag; alle molens zetten de deuren open voor het publiek. 14 en 15 september zijn vele historische gebouwen en kerken in de provincie te bezoeken op Open Monumentendag.

Bekijk alle activiteiten via de website www.drentseuitmaand.nl.