Beeld Adri de Fluiter krijgt permanente plek voor AKE-gebouw in Emmen

Emmen / Sleen - Het ijzeren beeld dat de Amateur Kunstenaarsvereniging Emmen (AKE) kocht van kunstenaar Adri de Fluiter bij diens afscheid krijgt een permanente plek in de tuin van het AKE-pand aan de Heidelaan.

De Fluiter (78) verruilde vorig jaar Sleen voor Zandvoort, nadat hij in de regio Zuidoost-Drenthe ruim veertig jaar actief was als maker van schilderijen, tekeningen, installaties en beelden. Het beeld krijgt een plek als eerbetoon aan de kunstenaar. ,,Hij is een inspiratiebron geweest voor velen. Tegenwoordig woont hij in Zandvoort en fotografeert daar alles wat hij op het strand aan zee ziet”, vertelt Marscha van Noesel namens de kunstenaarsvereniging.

Portret van overleden koster Freddie Mulder

De onthulling op vrijdag 23 augustus (15.30 uur) door wethouder Robert Kleine valt samen met de aftrap van de viering van het 50-jarig bestaan van AKE. Een dag later vindt rondom de Grote Kerk in Emmen de jaarlijkse kunstmarkt plaats, waar Susan Ekkel het door haar geschilderde portret van de onlangs overleden cultureel-koster van de kerk - Freddie Mulder - aan zijn weduwe Henny Katerberg overhandigt. Ook cabaregroep Kaballala biedt een kunstwerk aan dat de oorzaken van wereldwijde klimatologische veranderingen aan de kaak stelt.

Tenslotte vindt zondag 25 augustus, voor wie de jarige vereniging een warm hart toedraagt, van 15.30 tot 18.00 uur een receptie plaats in het AKE-gebouw.