Man (29) slaat 'gewelddadige' ex-vriend van zus bij kapper in Emmen met honkbalknuppel

Emmen - Een 29-jarige man uit Emmen wordt verdacht van poging tot moord. Hij zou de ex-vriend van zijn zus bij een kapper aan de Weerdingerstraat in Emmen met een honkbalknuppel op het hoofd hebben geslagen.

De verdachte stond dinsdag voor de rechtbank in Assen. Daar bleek dat de man 9 mei van dit jaar het slachtoffer met een honkbalknuppel op het hoofd heeft geslagen. De Emmenaar zou dat hebben gedaan, omdat hij zijn zus had mishandeld. Het slachtoffer heeft voor het geweld tegen de zus 17 dagen vastgezeten.

Familieleden verdachte in rechtbank

Toen haar broer hoorde dat zijn ex-zwager vrij was gekomen, ging hij naar hem op zoek. Hij hoorde dat de man bij de kapper zat. Daar sloeg hij hem met een honkbalknuppel. In de zittingszaal was een flink aantal familieleden van de verdachte, onder wie de zus. Zij zou een half jaar lang door haar toenmalige vriend zijn mishandeld.

‘Moest mijn zus beschermen’

Haar broer, die nu drie maanden vastzit, viel geëmotioneerd uit tegen de rechtbank. ,,Het gaat om mijn zus, om haar veiligheid. Die hebben jullie niet gewaarborgd. Jullie hebben hem vrijgelaten. Ik moest mijn zusje beschermen. Hij was vlakbij haar woning.” Volgens de officier van justitie is sprake van een vorm van eigenrichting die fataal had kunnen aflopen. Advocaat Justin Luiten vroeg de rechtbank om de Emmenaar in afwachting van de inhoudelijke behandeling vrij te laten.

Foto’s verwondingen vrouw ook in dossier

De zaak zou dinsdag behandeld worden, maar een psychiater en een psycholoog moeten de verdachte nog onderzoeken. Op verzoek van de advocaat worden de foto’s van het letsel van de zus en de medische rapportage van haar verwondingen bij het strafdossier gevoegd. Haar ex-vriend zou zich schuldig hebben gemaakt aan een poging tot doodslag. Of hij wel of niet wordt vervolgd, is op de zitting niet gezegd. De strafzaak tegen de Emmenaar , die met de honkbalknuppel sloeg, wordt 15 oktober behandeld. De man moet van de rechtbank in voorarrest blijven.