Veroordeling Emmer PVV-raadslid Storm onherroepelijk

De veroordeling van het Emmer PVV-raadslid Martijn Storm is onherroepelijk. Tegen het vonnis is geen beroep ingesteld en de termijn om dit te kunnen doen, is inmiddels verstreken.

Dat laat de Rechtbank Noord-Nederland desgevraagd weten.

Storm werd begin juli veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur voor het doen van een valse aangifte bij de politie. Hij verklaarde vorig jaar meermaals telefonisch te zijn bedreigd. Het onderzoek dat volgde leverde tegenstrijdigheden op in de verklaringen van het 31-jarige raadslid.

Wel of niet stoppen als raadslid?

Storm gaf na zijn veroordeling aan dat hij zeker in beroep zou gaan. Hij beklemtoonde dat hij geen valse aangifte had gedaan en gaf aan strijdbaar te zijn.

De Emmer PVV-fractieleider Edwin Rixtum zei dat Storm ook had besloten om ontslag te nemen als raadslid. Daarna liet Storm in een mail aan deze krant evenwel weten dat het ‘nog niet 100 procent zeker’ was dat hij dit zou doen.

Op basis van de wet hoeft Storm niet uit gemeentebestuur

Storm was maandag onbereikbaar voor commentaar. De gemeente Emmen kan niet bevestigen dat er een ontslagbrief van de PVV’er binnen is gekomen. Op basis van de wet kan een raadslid ook na een veroordeling in deze rol actief blijven in het gemeentebestuur.