Oud E&O-speelsters Sanne Haarbrink en Marleen Groen stappen over naar Navique/SVBO

Emmen - Sanne Haarbrink (20) en Marleen Groen (20) zijn de nieuwe aanwinsten van handbalvereniging Navique/SVBO uit Emmen.

Keepster Haarbrink speelde eerder voor Tophandbal Dalfsen en E&O, waar ze halverwege vorig seizoen was gestopt. Trainer Lars Hoogeveen: ,,Sanne heeft het hele eerste voorbereidingsprogramma meegetraind en heeft laten zien dat ze onze andere keepsters concurrentie kan bieden, iets wat ik graag op elke positie terug wil zien. Men moet vechten voor hun plekje daar worden ze allemaal individueel beter van. Samen met Isa Visser en de ervaren Ilse Spiekman zijn dit de keepsters voor de selectie aankomend seizoen.”

‘Aan de bak’

Groen, een linkshandige rechterhoek speelster, komt ook over van E&O. Hoogeveen: ,,Marleen is een linkshandige speelster die wil vechten voor een plek binnen de selectie, met de blessure’ s van Andra Heijne en Simone Valke ben ik blij dat we ook met Marleen er bij concurrentie op de rechterhoek hebben. We spelen volgende week direct tegen Bensheim-Auerbach Flames uit de 1. Bundesliga (oude club van Merel Freriks) dus zullen behoorlijk aan de bak moeten in onze eerste week van de voorbereiding.’‘

De wedstrijd tussen Navique/SVBO en Bensheim-Auerbach Flames vindt woensdag 21 augustus vanaf 20.00 uur plaats in Emmen (Barger-Oosterveld).