Jonge bezoeker Club Senza in Emmen slaat man met fles in gezicht

Emmen - Een 21-jarige man uit Emmen heeft bij Club Senza in Emmen een medebezoeker met een flesje in het gezicht geslagen. Het slachtoffer raakte flink gewond en is behandeld op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis.

De Emmenaar moest maandag voor de politierechter verschijnen. Van de mishandeling rond drie uur in de nacht op 6 april zijn beelden van bewakingscamera’s, die bij de bar van de club hangen. Te zien is hoe de verdachte een flesje van de bar pakt en daarmee een man hard in het gezicht slaat. Het slachtoffer krijgt ook nog een duw en valt op de grond.

Wond bij wenkbrauw

Volgens een arts in het ziekenhuis zat het oog helemaal dicht. Ook had het slachtoffer een wond bij de wenkbrauw die gehecht moest worden. Opvallend is dat de arts op de CT-scan ook een mogelijke tumor heeft gezien, een tumor die dus bij toeval is ontdekt. Het slachtoffer zou hiervoor verder moeten worden onderzocht. Of dat is gebeurd en of de tumor kwaadaardig was, werd op de zitting niet duidelijk.

De verdachte was flink onder invloed van alcohol toen hij een woordenwisseling kreeg met het slachtoffer. ,,Ik had raki, cognac en wodka gedronken. Een vriend van mij heeft me overgehaald om mee te gaan stappen. Hij vond dat ik eruit moest. Ik ben nogal depressief.” De Emmenaar is onverwachts vader geworden. Maar de moeder van zijn kind wil niet dat hij zijn dochtertje ziet. ,,Ik heb het daar heel moeilijk mee. Ik ben er dag en nacht mee bezig.”

Doffe klap

De barmedewerkster van Club Senza heeft verklaard dat het slachtoffer niets verkeerd had gedaan. Volgens haar was de verdachte vervelend. ,,Ik heb gezegd dat ze geen ruzie moesten maken. Ik zei does lief. Ze gaven elkaar een hand, maar toen ik mij omdraaide hoorde ik een doffe klap.” De verdachte zei dat zijn vriend en niet hij het slachtoffer een hand had gegeven.

120 uur werkstraf en twee weken cel voorwaardelijk

De officier van justitie vindt het ernstig wat de Emmenaar heeft gedaan. ,,Als je iemand met een glazen voorwerp tegen het hoofd slaat, kan ernstig letsel optreden. Het was tijdens het uitgaan. Er was veel bloed. Voor andere mensen is dat ontzettend vervelend om te zien.” De verdachte heeft geen strafblad. De officier vindt het belangrijk dat hij hulp krijgt. Zij eiste 120 uur werkstraf en twee weken cel voorwaardelijk en verplicht reclasseringstoezicht. Die straf is door de politierechter overgenomen.