Drugs gevonden bij GHB-veslaafde vrouw (22) die voor overlast zou zorgen in Klazienaveen

Klazienaveen - Ogenschijnlijk is er niets met haar aan de hand. Maar al vrij snel na aanvang van de zitting van de politierechter vertoont de vrouw (22) uit Klazienaveen typische verschijnselen van een GHB-verslaafde.

De Klazienaveense maakt soms korte schokkende bewegingen. En als de jonge vrouw even met haar advocaat naar de gang gaat voor overleg, loopt zij met onvaste tred. Zij moet voor de rechter verschijnen, omdat in februari bij een inval haar woning aan de Voeghoutenstraat drugs gevonden. Het gaat voornamelijk om GHB.

Buren klagen over ernstige overlast

Buurtbewoners hebben veel klachten over haar. De buurt in Klazienaveen vindt dat zij voor ernstige overlast zorgt. Volgens de buurtbewoners is het overdag en ‘s avonds een komen en gaan van auto’s in de straat, van mensen die drugs willen kopen. Ongewenste bezoekers kloppen geregeld op de verkeerde deur. De buurt klaagt ook over geluidsoverlast tot laat in de avond.

Verpauperd

De klachten van de buren kwamen bij de politierechter zijdelings aan de orde. ,,De buurt vindt dat het verpauperd sinds u er woont”, zegt de politierechter. De jonge vrouw reageert een beetje boos: ,,Ze roepen van alles. Ik heb nooit eerder politie aan de deur gehad. Buren hebben kentekens genoteerd, twee daarvan waren van mij en een andere van iemand die achter in een hofje woont.” De gemeente heeft na de drugsvondst geprobeerd om haar huis voor drie maanden te sluiten. Maar de vrouw heeft dat via de rechter weten te voorkomen.

‘Lijkt erop dat drugs werd verkocht’

Bij de inval in de woning van de vrouw is een halve liter GHB gevonden en ruim een gram speed. ,,Ik ben GHB-verslaafd. Dit weet de politie ook”, zegt zij tegen de politierechter. De rechter wijst haar erop dat het meer is dan een gebruikershoeveelheid. ,,Het lijkt erop dat drugs werd verkocht.” De vrouw heeft verklaard dat lang niet alle drugs van haar waren. ,,Van wie wel kan ik niet zeggen. Dat is niet veilig voor mij.”

De inval afgelopen februari was eigenlijk niet gericht op drugs. De politie zocht naar een vuurwapen. Er was een melding gedaan dat een vriend die bij haar in huis was een vuurwapen had. De vrouw zegt dat ze daar van geschrokken is. Het vuurwapen is overigens niet gevonden. De politie zag drugs en heeft daar met haar toestemming verder naar gezocht.

Vrouw wil van GHB af

De rechter zegt tegen haar. ,,GHB is troep. U moet daar zo snel mogelijk vanaf. U bent nu nog jong en mooi, maar met GHB-gebruik is dat zo voorbij.” De 22-jarige antwoordt dat zij van de GHB af wil. Afgelopen mei is zij door de politie nog gepakt voor rijden onder invloed van drugs. Zij verklaart ondertussen vrijwillig onder behandeling te zijn bij verslavingszorg.

De vrouw zegt open te staan voor reclasseringscontact. De Klazienaveense heeft op allerlei leefgebieden problemen. De reclassering zou erop kunnen toezien dat die problemen worden aangepakt. De strafzaak tegen vrouw is aangehouden, zodat de reclassering een rapport kan opmaken. Wanneer de nieuwe strafzaak is, is nog niet bekend.