Goud voor amazone Amber Sluyters in Nieuwleusen

Coevorden - Amazone Amber Sluyters - lid van de Coevorder Kasteelruiters - en haar pony Prince P debuteerden zondag in de klasse L1 met de gouden plak in het Overijsselse Nieuwleusen.

Met respectievelijk 198 punten en 193.5 punten behaalde de Coevorder dressuurcombinatie de eerste prijs. De wedstrijd in Nieuwleusen was een pilot jeugdrubrieken van de KNHS. In deze pilot worden amazones - op basis van leeftijd - met elkaar vergeleken ongeacht de grootte van de pony.

Hippisch Centrum Exloo

Afgelopen weekend werden op het Hippisch Centrum Exloo de Drentse kampioenschappen afgesloten met een aantal zeges voor de Kasteelruiters. In de L1-dressuur mag Valencia Kort zich een jaar lang Drents kampioen noemen door zeer succesvolle optredens met Barossi B. Valencia mag naar de nationale titelstrijd in Ermelo.

Ook Ingeborg Vermeer en Marianne Schnoing vierden een overwinning: het kampioenschap viertallen M-dressuur. De Kasteelruiters Ingeborg en haar Georgino de Menta en Marianne en haar Wayok vormen samen met een tweetal Stidalruiters een viertal. Scores van 196.5 en 209 punten leverden het viertal de Drentse titel op en een uitnodiging voor het NK in Ermelo op 31 augustus.

Dalerveen

Sanne Snippe verscheen aan de start in Dalerveen. Bij het L-springen werd ze knap eerste met Infinity.