SC Erica en WKE '16 oefenen tijdens achtste Offerein Voetbaltoernooi

Emmen / Erica - SC Erica en WKE ’16 zijn van de partij tijdens de achtste editie van het Offerein Voetbaltoernooi in Hoogeveen dat vrijdag 16 augustus van start gaat.

WKE ’16 treft in de eerste ronde HZVV 2. Voor oud-Ericaan Kelvin Jager is de eerste wedstrijd meteen een bijzondere, want met zijn huidige club Gramsbergen is hij de eerste tegenstander van SC Erica.

Twee prijzen

Dit jaar strijden vier ploegen in een halve competitie om de AH Offerein Bokaal. Deze ploegen moeten uitkomen in de Hoofdklasse, 1e klasse of een vergelijkbaar niveau. Voor de komende editie zijn dat VV Hoogeveen zondag, HZVV, MSC en WHC.

De tweede prijs is de Paviljoen Nijstad Cup, speciaal voor ploegen uit de tweede en derde klasse, aangevuld met HZVV 2. Naast laatstgenoemde ploeg en Germanicus doen SC Erica, SV Dedemsvaart, SV Gramsbergen, WKE ’16, Nieuw Buinen en Hoogeveen zaterdag mee. Telkens zal er een vrije loting plaatsvinden om het speelschema te bepalen.

,,We hebben er bewust voor gekozen om qua prijzengeld geen onderscheid te maken tussen beide poules”, zegt Gerjo Stegeman namens de organisatie. ,,Dat betekent dat de winnaars van beide toernooien evenveel krijgen: 700 euro. Dat geldt ook voor de overige klasseringen, oplopend van 150 tot 500 euro).” Tevens zijn er prijzen voor de speler van het toernooi en de sportiefste ploeg.

Loting

De loting voor de eerste ronde van de Paviljoen Nijstad Cup heeft WKE ’16 gekoppeld aan HZVV 2, dat uitkomt in de reserve hoofdklasse. Het duel begint om 19.00 uur op het hoofdveld van HZVV. Om 19.30 uur speelt SC Erica tegen Gramsbergen. Andere wedstrijden zijn Germanicus-Nieuw Buinen en Hoogeveen (za)-Dedemsvaart.

De overige speeldata zijn dinsdag 20 augustus en vrijdag 23 augustus. Meer informatie staat op www.vvhoogeveen.nl en www.hzvv.nl.