Fietsen en wandelen voor het goede doel tijdens Valthe Groningen Valthe

Valthe - In Valthe start op zondag 25 augustus de tiende editie van de tocht Valthe Groningen Valthe. Daarnaast wordt op deze dag een nieuwe klassieker van 275 kilometer verreden. Ook wandelaars kunnen meedoen. De deelnemers steunen tevens enkele goede doelen.

De nieuwe toertocht van 275 kilometer leidt de fietsers precies over de provinciegrens van Drenthe. ,,Het is een toertocht voor de écht stoere kerels en onverzettelijke wichter”, aldus de organisatie. De deelnemers doen een aantal indrukwekkende plekken aan, zoals de schaapskooi in het Bargerveen, de Koloniën van Weldadigheid in Frederiksoord, het Nationaal Park Drents-Friese Wold en het Zuidlaardermeer. In het Gevangenismuseum in Veenhuizen kunnen de fietsers genieten van een heerlijke pastamaaltijd. Deelnemers kunnen zich inschrijven via de website www.valthegroningenvalthe.nl

Hunebedcentrum

Deelnemers aan de tocht Valthe Groningen Valthe kunnen kiezen uit de afstanden 60, 90 en 150 kilometer. Daarnaast staat een fietstocht over 30 kilometer op het programma, waarbij het Hunebedcentrum in Borger wordt aangedaan. Ook wandelaars kunnen meedoen; wandelvereniging Bargermarke heeft prachtige routes uitgezet van 5 tot en met 30 kilometer.

De opbrengst van alle tochten gaat naar het KWF-afdeling Borger Odoorn en naar de speciaal voor dit jaar gekozen goede doelen, namelijk Stichting Kinderkampen Zuid-Oost Drenthe en kleinschalige woonvorm De Herik in Borger.