42e Gouden Pijl trekt 35.000 bezoekers; drie personen aangehouden

Emmen - Tevredenheid alom bij de organisatie van De Gouden Pijl in Emmen. De 42e editie, gewonnen door Dylan Groenewegen, trok zondag ongeveer 35 duizend bezoekers naar de stadsvloer.

De politie heeft drie personen uit Emmen aangehouden wegens bedreiging, maar spreekt verder van een goed verlopen evenement.

Volgens politiewoordvoerder Leon Wassing kregen een 28-jarige Emmenaar en een 18-jarige plaatsgenote het zondagavond aan de Baander aan de stok met een beveiliger. ,,Later die avond bedreigde een 29-jarige man uit Emmen op de Markt een portier. Alle drie kregen een proces verbaal en worden binnenkort voorgeleid aan de officier van justitie.”

Meer deelnemers aan de toertocht

Voorzitter Roelie Lubbers van De Gouden Pijl meldt dat er dit jaar gedurende de hele dag 35.000 toeschouwers op het wielerevenement zijn afgekomen. ,,De toertocht trok 500 deelnemers, zeker honderd meer dan tijdens de eerste editie vorig jaar. Fietsers reden door Wildlands en konden kiezen uit drie afstanden. De 50 kilometer, de kortste afstand, was het meest in trek. Mensen hebben natuurlijk nog een lange dag voor de boeg en willen ook ’s avonds nog de wedstrijd bekijken. We zien wel een kans om door te groeien met de toertocht. Vorig jaar was het nieuw, vanaf nu moet men het als een begrip gaan zien. Een vast onderdeel van de ‘Pijl’.”

Volgens Lubbers noteert het wielerevenement dit jaar een klein tekort. ,,Misschien een paar duizend euro en dat was al begroot. We zijn wel verantwoord bezig. Profrenners contracteren we pas op het laatste moment, zodat we niet al in een vroeg stadium met oplopende kosten zitten.”

Lees verder via deze link.