Zorgboer Pouwels uit Klijndijk laaiend over procedure onteigening voor N34: 'Dit voelt als een vies spel'

Klijndijk - Zorgboer Wilco Pouwels uit Klijndijk leeft op voet van oorlog met de provincie Drenthe. Die wil een halve hectare grond van hem kopen voor de aanleg van een nieuwe ongelijkvloerse kruising met de N34 bij Klijndijk.

Het gaat om een lange smalle strook van bijna 600 meter langs de Slenerweg die nodig is voor de aanleg van een fietspad. Als gevolg daarvan ziet Pouwels zich genoodzaakt zowel een rijbak voor paarden als een longeerbak (voor het trainen van paarden) over te hevelen naar de andere kant van zijn bedrijf. Daar zit ‘m de kneep van het conflict.

Pouwels heeft een offerte laten doen. ,,De totale kosten zouden 41.000 euro bedragen.” De provincie wil volgens hem echter niet verder gaan dan 18.000 euro. ,,En geen dubbeltje meer. Ze gaan ervan uit dat al het bestaande materiaal opnieuw gebruikt kan worden. Maar het is net als met een oude schutting. Op zich kan die nog wel 5 jaar mee, maar je moet hem vooral niet uit elkaar halen.”

‘Ik word uitgerookt’

Pouwels verwacht in september of oktober voor de rechter te moeten verschijnen. ,,De spoedprocedure loopt.” Wat hem nog het meest steekt is de manier waarop de provincie met hem communiceert. ,,Het voelt als een vies spel. Ik word uitgerookt.” 

Lees verder via deze link.