E&O hangt lang aan Zwartemeers elastiek

Zwartemeer - Hurry-Up, E&O en het Duitse TV Cloppenburg speelden zaterdag onderling een vriendschappelijk toernooi. Het treffen tussen de Drentse handbalteams was een prooi voor Hurry-Up: 33-26.

Voordat Hurry-Up en E&O zaterdagavond de degens kruisten, namen zij het in Zwartemeer eerst op tegen TV Cloppenburg, uitkomend op het vierde niveau van Duitsland. De oosterburen wisten beide duels te winnen: E&O werd met 34-29 verslagen, Hurry-Up ging met 28-24 onderuit.

Met zestig minuten handbal in de benen stapten de Drentse handballers nogmaals het veld op voor een nieuw uur handbal. Hurry-Up uit Zwartemeer, uitkomend in de BENE-League, was zoals verwacht een maatje te groot voor de Emmer eredivisionist en won het oefenpotje met 33-26.

E&O bleef lang in het spoor van de thuisploeg. ,,We stonden vijf minuten voor tijd met 26-24 achter’’, vertelde E&O-coach Freek Gielen, die vanwege vakantie nog niet kon beschikken over enkele vaste waardes. ,,In de slotfase zetten we er wat jonkies in en daarom liep de achterstand nog hard op.’’

De oefenmeester zag dat het er niet bepaald rustig aan toe ging. ,,Ik geloof dat zij wel acht tijdstraffen hebben gekregen en wij vier. Beide ploegen ging er vol in’’, zei hij. Het duel tegen Hurry-Up was voor E&O, dat één trainingsweek in de benen heeft, meteen de zwaarste in de voorbereiding. Tot de eredivisie op 31 augustus begin, oefenen de Emmenaren louter tegen ploegen van een lager niveau.

Hurry-Up kwam vrijdag ook al in actie. De formatie van de teruggekeerde Joop Fiege ging in het Duitse Willemshaven met 28-23 onderuit. ,,We hebben veel moeten doen, met iets te weinig spelers’’, blikte Fiege terug op het drukke weekeinde met drie wedstrijden in twee dagen. ,,Maar het zijn voor ons goede dagen geweest.’’

Ook Hurry-Up is nog niet compleet. Zo komt Dragan Vrgoc deze week terug uit Bosnië en trainde de kersverse aanwinst José Rolo pas een keer mee. Een andere nieuweling, Petar Puljic, viel zaterdag na één wedstrijd uit.

Hurry-Up stapt woensdag wederom het veld op, dan oefent het in en tegen Aurich. Net als E&O begint Hurry-Up de competitie op 31 augustus.