Dylan Groenewegen wint 42ste Gouden Pijl

Emmen - Dylan Groenewegen won zondagavond de 42ste editie van De Gouden Pijl. Het sprintkanon klopte de Italiaan Matteo Trentin op de streep. Dylan van Baarle werd derde.

Het was gezellig druk in het centrum van Emmen tijdens de Drentse profronde. Enkele tienduizenden toeschouwers zagen met Groenewegen, Trentin, maar ook met renners als Bauke Mollema, Bert-Jan Lindeman, Guilio Ciccone en Elmar Reinders een aantrekkelijk deelnemersveld door de Emmer straten denderen.

Korte eetpauze

De Gouden Pijl bestond net als vorig jaar uit drie onderdelen. Na het voorstellingsrondje won Matteo Trentin de puntenkoers, waarbij de renners met snelheden van meer dan 60 kilometer per uur door de Hondsrugtunnel suisden. Na een korte eetpauze was het tijd voor de rit in lijn. Mollema was een van de smaakmakers tijdens de koers, maar toen de toppers in de laatste ronde weer bij elkaar kwamen, werd al snel duidelijk dat het heel moeilijk zou worden om de rappe Groenewegen nog van de winst af te houden.

Prachtige sfeer, perfect weer

Zijn ploeggenoot Lindeman trok de sprint voor Groenewegen aan. Vervolgens was het voor de renner van Jumbo Visma een koud kunstje om De Gouden Pijl naar zijn hand te zetten. ,,Altijd leuk om te winnen voor zoveel mensen’’, lachte Groenewegen, die zich opmaakt voor het Europees kampioenschap, komend weekend in Alkmaar. ,,Er hing een prachtige sfeer in Emmen, het weer was perfect en dan ook nog met de handen in de lucht over de streep komen. Wat wil je nog meer?’’