Shantykoren pakken uit in Emmer-Compascuum

Emmer-Compascuum - In Emmer-Compascuum wordt zaterdag 17 augustus de zevende editie van het Veenvaart Shanty-Festival gehouden. De organisatie van het succesvolle evenement is in handen van shantykoor De Rundezangers uit Emmer-Compascuum.

Van 13.00 tot 17.00 uur halen zes koren alles uit de kast om het publiek vanaf drie podia te vermaken met nostalgische zeemansliederen en aanverwant repertoire. Naast De Rundezangers treedt het plaatselijke dameskoor Millenniumleed op. Andere sfeermakers zijn De Sjompiesingers (Gramsbergen), Lady Pirates (Winschoten) en het Abel Tasmankoor (Sebaldeburen). Voor een buitenlandse tintje zorgt tenslotte het Duitse Shantykoor Geeste. Tevens is er een braderie op de Runde ZZ.

De afgelopen jaren trok het Veenvaart Shanty-Festival veel publiek. Voorzitter Johannes Lubbers van de Rundezangers verwacht opnieuw veel bezoekers bij het muzikale feestje in Emmer-Compascuum. Zijn organiserende koor - opgericht in 2000 en vernoemd naar het gelijknamige riviertje - verzorgt regelmatig optredens, die zeer succesvol zijn. Lubbers geeft dat nieuwe leden en zangers welkom zijn bij het plaatselijke shantykoor.