De Gouden Pijl hengelt met Matteo Trentin smaakmaker binnen

Emmen - De Gouden Pijl heeft met Matteo Trentin een smaakmaker gecontracteerd voor de 42ste editie van het Emmer wielerevenement, dat aanstaande zondag wordt gehouden.

Trentin is de regerend Europees kampioen en won bovendien de zeventiende etappe van de laatste Tour de France. Na een ontsnapping uit de kopgroep, met daarin onder meer Bauke Mollema, arriveerde de bijna 30-jarige Italiaan solo in Gap. Mollema finishte die etappe als vierde. Trentin heeft verder onder meer overwinningen in de Ronde van Zwitserland en de Giro d’Italia op zijn palmares staan en stond ook tijdens diverse voorjaarsklassiekers op het podium.

De Gouden Pijl is het enige profcriterium in Nederland dat Trentin aan de haak heeft weten te slaan. Met de toezegging van de coureur van Mitchelton-Scott is het rennersveld van het Emmer profcriterium nagenoeg compleet. Naast Trentin geven onder meer Dylan Groenewegen, Dylan van Baarle, Bauke Mollema, Giulio Ciccone, Bert-Jan Lindeman, Cees Bol en Kjeld Nuis acte de presence in Zuidoost-Drenthe, waar een tijdrit, een puntenkoers en een rit in lijn worden gereden.

Ook bij de vrouwen staan enkele bekende namen aan de start. Zo komen onder meer de nationale toppers Ellen van Dijk, Janneke Ensing, Roxanne Kneteman en Puck Moonen koersen in Emmen. De vrouwen rijden voor de mannen aan en starten om 15.00 uur.

Ook het Spektakel van Steenwijk is druk doende een aantrekkelijk deelnemersveld samen te stellen voor de komende editie van het wielerevenement, die wordt gehouden op dinsdag 6 augustus. Naast titelverdediger Dylan Groenewegen verwelkomt de organisatie onder meer Bauke Mollema, Pieter Weening en de rechterhand van Tour-winnaar Egan Bernal, Dylan van Baarle, in de kop van Overijssel. Het Spektakel van Steenwijk wordt live uitgezonden op Podium TV en is ook online te zien bij Dagblad van het Noorden.