Action krijgt groter onderkomen in winkelcentrum Angelslo

Emmen - De vestiging van winkelketen Action in de Emmer wijk Angelslo gaat op grotere voet verder. Volgende maand verhuist de zaak naar een ander, groter onderkomen in hetzelfde winkelgebied.

De Action zit momenteel nog in een ruimte bij het winkelcentrum, onder een van de flats, en verhuist straks naar het overdekte deel van het winkelcentrum. De keten neemt dan haar intrek in de voormalige panden van de Blokker, kledingwinkel Bonita en de Zeeman. De Blokker en Bonita zijn al enige tijd geleden vertrokken uit dit winkelcentrum. De vestiging van de Zeeman is verhuisd naar een ander pand in het winkelgebied.

Volgens een woordvoerder van de Action is een vertrek uit het huidige onderkomen noodzakelijk. De huidige winkel is te klein en voldoet niet meer aan de normen die het bedrijf stelt. De nieuwe winkelruimte is zo’n 250 vierkante meter groter. ,,Daardoor kunnen we na de verbouwing ons hele assortiment veel beter presenteren.’‘

24 augustus weer open

Voor het zover is, wordt de nieuwe winkelruimte flink onder handen genomen. De vloer wordt vervangen, er komt led-verlichting en alle schappen worden vernieuwd. Ook krijgt de vernieuwde Action nieuwe kassa’s en komt er een servicebalie waar klanten terecht kunnen met hun vragen en producten kunnen retourneren.

De winkel is geopend tot en met 22 augustus en naar verwachting gaat de nieuwe vestiging op zaterdag 24 augustus open.

Leegstand

Door de verhuizing komt de hoek van het winkelcentrum waar de Action nu nog zit, leeg te staan. De naastgelegen apotheek en fietsenwinkel vertrokken hier al eerder. Action gaat straks een deel van de voormalige rijwielhandel gebruiken als magazijn.

De leegstaande panden worden verhuurd door Kooistra Feenstra Bedrijfsmakelaars. In verband met de vakantie was hier niemand in staat om te reageren of zich al nieuwe huurders voor deze plek hebben gemeld.