Bak de ultieme brownie tijdens het Festival der Zoete Verleidingen in Sleen

Sleen - Taartminnend Nederland en zoetekauwen verzamelen zich deze week in hartje Sleen, waar van vrijdag tot en met zondag de achtste editie van het Festival der Zoete Verleidingen plaatsvindt.

Bijna zou de zoete inval dit jaar niet in het brinkdorp plaatsvinden, maar Jan en Ina Zwiers van de Sleenerhoeve hebben hun tuin in het centrum van Sleen beschikbaar gesteld. Daar stellen de negentig standhouders zich op voor het driedaagse festival. Ook de lijst aan workshops is niet mals: desembrood bakken, servies decoreren, een theeglas etsen, dikke dames schilderen, bakken met thee, caramel maken en een barista workshop.

Bekende namen uit de ‘zoete wereld’

Organisator Anneke Boekee meldt de komst van bekende namen uit de ‘zoete wereld’ naar Sleen. ,,Rutger van den Broek, Nederlands beste Thuisbakker van 2013, geeft gedurende het festival dagelijks een bakdemonstratie, net als patissier en chocolatier Kees Raat. Hij laat vrijdagmiddag zien hoe je de ultieme brownie bakt.” Ook meesterpatissier Hidde de Brabander geeft bakdemo’s.

Het festival trekt inmiddels bezoekers van over de landsgrenzen. ,,Mensen die vooraf tickets kopen vullen hun postcode in en daaraan zien we dat de bezoekers uit het hele land en zelfs België komen. Ook zijn alle driehonderd VIP-arrangementen verkocht, goed voor een speciale behandeling op dag naar keuze.”

Taarten bakken voor stichting Opkikker

De taartenbakwedstrijd op zaterdagmiddag levert taartpunten op die worden verkocht voor een goed doel. ,,Dit jaar is dat stichting Opkikker, die ervoor zorgt dat gezinnen met een ernstig ziek kind een dagje uit kunnen.”

Het Festival der Zoete Verleidingen vindt op 2, 3 en 4 augustus plaats in de tuin van de Sleenerhoeve aan de Brink 20 in Sleen, dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur.