Negen jaar gevangenisstraf voor doden studente (20) in Emmen

Emmen - Michael N. (20) uit Emmen is door de rechtbank in Assen veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf voor het doden van zijn Duitse studie- en huisgenoot Leonore Prothmann.

Hij heeft haar volgens de rechtbank met een mes in de hals gestoken en haar daarna op bed met haar gezicht in een kussen gedrukt tot zij overleed.

,,Hij heeft een jonge vrouw het leven ontnomen”, aldus de rechtbank. ,,De nabestaanden blijven achter met vragen en gevoelens van onmacht. Geen enkele straf kan dat verdriet ongedaan maken. Tegen de man is vorige maand door het Openbaar Ministerie ook negen jaar gevangenisstraf geëist voor doodslag. N., een student uit Zimbabwe, en het slachtoffer (20) woonden in hetzelfde appartement Emmen. Ze studeerden allebei aan de NLH Stenden. De jonge vrouw werd 3 september in de vroege ochtend dood gevonden in het appartement in het centrum van Emmen.

Met mes in hals gestoken

Volgens een patholoog van het NFI bleek zij een afwijking te hebben aan haar kransslagader in haar hart. Uit een second opinion van een andere patholoog kwam de conclusie dat het slachtoffer is overleden door verstikking. Volgens de rechtbank hebben beide deskundigen verklaard dat een combinatie van handelingen waarschijnlijk hebben geleid tot haar dood. De rechtbank zegt dat uit de verklaringen blijkt dat de kans dat hartritmestoornissen haar fataal geworden zijn, verwaarloosbaar is

N. belde 112 en zei dat hij zijn vriendin had vermoord

N. belde zelf met 112 en zei in het Engels dat hij zijn vriendin had vermoord. Agenten vonden de vrouw dood bij haar bed. Ze hebben tevergeefs geprobeerd om haar te reanimeren. De verdachte studeerde net als het slachtoffer een jaar aan NHL Stenden in Emmen. Hij moest vanwege slechte studieprestaties van school. N. wordt volledig toerekeningsvatbaar gehouden.

De man zegt dat hij de bewuste nacht zelfmoord wilde plegen met een mes. en dat zijn huisgenote hem probeerde tegen te houden. In de worsteling zou zij met het mes zijn geraakt.