Regen deert premièrevoorstelling Opa Ziedspan in Zweeloo niet: 'Bezoekers en acteurs maakten alles goed'

Aalden / Zweeloo - Ondanks het slechte weer is de premièrevoorstelling van Opa Ziedspan zaterdagavond in het openluchttheater in Aalden niet in het water gevallen.

,,De weergoden werkten totaal niet mee, maar de bezoekers en acteurs maakten alles goed", zo blikt secretaris Elly Heidemans van het Openluchtspel Zweeloo terug op de eerste voorstelling. ,,Later klaarde het op en was het heel gezellig. Het blijspel werd prima ontvangen door het publiek. Ook zondagmiddag werd de tweede voorstelling goed bezocht."

Slimme opa

Het stuk - geschreven door Bernd Gombold en vertaald in het Drents door Ben ten Velde - speelt zich af op de boerderij van Jans en Martha Snieders. Naast de boerderij staat het huisje van opa en oma Snieders. Tussen de zuinige Martha en haar moderne opa botert het niet echt. Volgens haar besteedt hij te veel geld aan zijn 'leuke dingen', zoals een motor met zijspan, een laptop en zijn mobiele telefoon. Maar de slimme opa heeft genoeg fantastische ideeën en zo is er geregeld 'vuurwerk' op de boerderij van de familie Snieders.

De toneelgroep bestaat uit Aart Schouten, Marcel Bleijleven, Mark Holman, Marie-Claire Blauw, Alida Eising, Aaltje Bos, Albert Hilbrands, Gerrit Haddering en Marianne Horsting. Souffleuse is Annie Holman en de regie is in handen van Albert Hilbrands en Aaltje Bos.

Het openluchtspel Opa Ziedspan wordt 24 en 31 augustus nogmaals opgevoerd.