Genoeg verkoeling voor dieren en bezoekers Wildlands: ‘Onze diepvriezer maakt overuren’

Emmen - Of het kwik de komende dagen wel of niet de 40 graden gaat aantikken, dierenpark Wildlands is in ieder geval klaar voor tropische temperaturen. Vanaf woensdag krijgen dieren ijsjes uitgedeeld, terwijl bezoekers zich tegoed kunnen doen aan grote knuffelbokken van ijs.

,,We hebben genoeg verfrissende verrassingen in petto, onze diepvriezer maakt overuren”, zegt woordvoerder Hanneke Wijshake. ,,De dieren worden verrast in ijsjes in de vorm van ingevroren water, fruit of meelwormen. Met name de bavianen en stokstaartjes. De olifanten wacht een douche afkomstig van de brandslang. Het water daarvoor komt uit onze eigen waterkringloop, waaronder een groot bassin met hemelwater dat achter de kassen ligt.”

Waterfontein

Vorig jaar werden bezoekers verrast met grote ijsblokken die al rap knuffelblokken werden genoemd. ,,Die duiken vanaf woensdag ook in het park op diverse plekken op”, zegt Wijshake. ,,Maar dan iets meer dan vorig jaar. Verder willen we nog een waterfontein installeren. Leuk voor kinderen, maar met de verwachte hitte natuurlijk ook zeer aantrekkelijk voor volwassenen.”

'Kalmer aan doen'

Zowel aan bezoekers van het park als het personeel wordt aangeraden op het tempo te letten en vooral genoeg water te drinken. ,,Ons advies luidt: houd het hoofd koel, drink genoeg water en zoek regelmatig de schaduw op. Rennen of extra inspanning raden we af. We zullen het allemaal wat kalmer aan moeten doen. Siësta bij ons in het park? Ja, waarom niet. De zitzakken liggen klaar. En we zijn iedere dag tot 20.00 uur geopend, dus voor iedereen tijd genoeg om alles te bekijken.”