Vader haalt uit naar zijn zoon met een bierflesje: voorwaardelijke straf

Klazienaveen - Een 49-jarige man uit Klazienaveen die afgelopen winter zijn 14-jarige zoon met een bierflesje bedreigde en hem vervolgens drie of vier keer sloeg is door de politierechter in Assen veroordeeld tot een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf van acht weken.

De man zat die avond in de woonkamer met zijn vrouw, stiefzoon en stiefdochter in Veenoord, toen er ruzie ontstond. Zijn zoon pakte daarbij een mes uit de keuken en kwam ermee de woonkamer in.

Slaan met een bierflesje

De vrouw en dochter van de man kwamen in actie en probeerden het mes uit zijn hand te pakken. Ook de man zat niet stil. Hij pakte een leeg bierflesje en haalde ermee uit naar zijn zoon. Die wist het flesje op het nippertje te ontwijken.

Daarmee was het nog niet klaar. De vrouwen brachten de jongen naar de gang en pakten het mes van hem af terwijl ze hem naar de grond toe werkten. De man balde zijn vuisten en begon te slaan, hij sloeg zijn zoon drie of vier keer op zijn armen. De zoon lag inmiddels in de foetushouding op de grond en kon zich niet verdedigen.

'Het had anders gemoeten'

Tijdens de zitting geeft de vader aan spijt te hebben van het voorval. ,,Het had heel anders gemoeten. Ik had gewoon weg moeten gaan.” Het gezin is begonnen met therapie en ook de band tussen de Klazienavener en zijn zoon is nu goed, vertelt hij.

Het OM zegt dat de avond uit de hand is gelopen. ,,Hij heeft verkeerde keuzes gemaakt.” De rechtbank veroordeelde de man tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van acht weken met een proeftijd van drie jaar.