Voorlopig geen uitspraak over opslag vuurwerk Barger-Oosterveld

Emmen - Het blijft nog enige tijd onduidelijk of er voor de jaarwisseling vuurwerk verkocht en opgeslagen kan worden bij het kringloopbedrijf Lowbudget2Change in Barger-Oosterveld.

De rechtbank Noord-Nederland heeft het bedrijf en tegenstanders van de opslag laten weten dat het niet lukt om binnen zes weken na de zitting uitspraak te doen over de kwestie. De rechtbank heeft daarom de termijn hiervoor met zes weken verlengd.

Lowbudget2Change kreeg vorig jaar een vergunning van de gemeente Emmen voor de opslag en verkoop van 9000 kilo vuurwerk aan de Handelsweg in Barger-Oosterveld. Dit is op het plaatselijke bedrijventerrein.

Gasopslag en houthandel

Plaatselijk Belang Barger-Oosterveld en de Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen (VPB) zijn hier fel op tegen. Zij vrezen gevaarlijke situaties en wijzen erop dat er op het bedrijvenpark ook wordt gewoond en dat er een gasopslag en een houthandel in de directe omgeving te vinden zijn.

Frans Köhler, woordvoerder namens de kringloopwinkel, vindt dat bezwaarmakers zich geen zorgen hoeven maken. De richtlijnen zijn volgens hem enorm streng. ,,Daarbij heeft een vuurwerkopslag standaard een sprinkler-installatie. En die start bij 68 graden al'', betoogde hij begin juni bij de zitting.

'Geschikt, anders hadden we geen vergunning gegeven'

,,Wij vinden deze plek op het bedrijventerrein juist wel geschikt, anders hadden we de vergunning niet gegeven’’, stelde de jurist van de gemeente. ,,De locatie sluit aan op de beleidsstukken die we hanteren.’’