Geen 'zwartfietsers', wel volle terrasjes op de derde dag van de Fiets4Daagse

Fiets4Daagse-voorzitter Jan Broertjes is tot nu toe blij met het verloop van de week. Er zijn veel deelnemers en het weer zit mee. Bovendien wordt er weinig gesjoemeld met de polsbandjes, zo bleek donderdag.

Broertjes is donderdag op tour geweest door de provincie. Hij bezocht de stempelpost op de markt in Beilen, waar een piratenkoor zong, hij nam een kijkje bij de finish in Meppel en in de middag was hij in Diever. "Daar was het een drukte van jewelste. Alle tafeltjes zaten vol."

Weinig zwartfietsers

De week verloopt met weinig incidenten vertelt hij. Op dinsdag was er een vrouw gevallen waarbij zij haar pols helaas brak, woensdag waren de Emmer bordjes even vermist en op donderdag liepen de routes in Meppel en Diever even samen waardoor sommige fietsers even de weg kwijt waren.

Ook vertelt Broertjes dat er weinig 'zwartfietsers' zijn. "Daar waren we benieuwd naar, de routes gaan natuurlijk over openbare wegen." In Emmen hebben ze door het bezoek aan Wildlands donderdag de polsbandjes gecontroleerd. "Slechts vier van de duizend mensen bleek zonder bandje te fietsen. Dat is niets."

Een groot feest

De tocht door Wildlands was overigens een groot feest, zegt Broertjes. "Het heeft ook bij Wildlands tot tevredenheid geleid. In Emmen waren er ook 240 dagfietsers, maar of dat door Wildlands kwam weet ik niet. Het was ook druk in Westerbork, waar Mexicaanse dansers van volksdansfestival SIVO optraden."

Met nog één dag te gaan durft Broertjes al voorzichtig een positieve conclusie te trekken. "Tot nu toe zijn wij, de mensen en de vrijwilligers heel tevreden en het is mooi weer. Ik heb verschillende keren gehoord, jammer dat het nog maar één dag duurt."