Intertoys Emmen breidt assortiment flink uit

Emmen - Het zag er enige tijd naar uit dat de Intertoys aan de Derksstraat zijn deuren zou moeten sluiten. Maar tot opluchting van veel klanten blijft de speelgoedwinkel in het centrum van Emmen ‘gewoon’ open. ,,We gaan door en breiden ons assortiment flink uit”, aldus de nieuwe eigenaar Johannes Vasse.

Intertoys werd in februari van dit jaar failliet verklaard. Uiteindelijk werd de speelgoedketen overgenomen door de Portugese investeerder Green Swan. Een aantal winkels, waaronder de vestigingen in winkelcentrum De Weiert en Klazienaveen, heeft de deuren inmiddels gesloten. Vasse, die al jarenlang eigenaar is van Intertoys in Hardenberg, kwam in actie toen hij hoorde van de dreigende sluiting van de winkel aan de Derksstraat. ,,Het zal toch niet gebeuren dat Emmen straks geen speelgoedwinkel meer heeft. Daarom heb ik me gemeld bij Intertoys BV om dit filiaal over te nemen.” Sinds 1 april van dit jaar runt Vasse met zijn team de winkel in de Vlinderstad.

Bouwpakketten komen terug

De ondernemer vertelt dat de collectie breder wordt. Vasse: ,,Onder andere de bouwpakketten komen terug. Daar is in Emmen veel vraag naar. Daarnaast wordt het aanbod aan radiografisch bestuurbare auto’s uitgebreid. We spelen nog meer in op rages en trends, zoals de loombandjes, die een aantal jaren zeer populair waren en nu weer terugkomen. Verder hebben we een uitgebreidere collectie Playmobil. Er zijn een speeltafel en een diorama van Playmobil in de winkel aanwezig. En de Lego-collectie is ook uitgebreid.”

,,Klanten kunnen artikelen bestellen, die niet in de winkel aanwezig zijn”, vervolgt de ondernemer. ,,Ik kan producten overal vandaan halen. De hele indeling van de zaak is veranderd. Zowel boven als beneden is het aanbod van speelgoed voor jongens en meisjes gemixt. En iedereen kan ook bij de verjaardagskratten, die zeer populair zijn.”

De doorgang naar de winkel van Jan van Peer blijft bestaan. ,,En de klant met een kinderwagen kan met de lift naar beneden. Trouwens, we hebben diverse scherpe aanbiedingen”, besluit Vasse.