Deroepert
Door Henk Folkerts

Terug het hok in

Nee, het gaat lekker met de gemeenteraad in Emmen. Je zult er maar in zitten, niet echt lekker voor je CV. Onze burgermeester heeft er waarschijnlijk een dagtaak aan om de boel bij elkaar te houden.

Martijn Storm van de PVV stapt uit de gemeenteraad in verband met een veroordeling wegens valse aangifte en ook hij maakt daarmee de hele PVV in Emmen tot een lachertje.

Rondom het PvdA-raadslid Ugbaad Hassen Kilincci was kortgeleden weer ophef in verband met een Facebookbericht van de provinciale afdeling van de PVV in Utrecht.

En VVD-fractieleider Johan Scheltens treedt terug als fractievoorzitter, zolang er een strafrechtelijk onderzoek naar hem loopt in verband met illegale transporten van resten van koeien en schapen. Hoe dan ook, dat zaakje stinkt!

Wat is er aan de hand? Waarom zijn die mensen niet bezig met waar ze voor betaald worden en waarvoor ze gekozen zijn, het besturen van onze gemeente? Alsof er niets te doen is. Alsof er geen financiële problemen zijn. Alsof er geen mensen zijn die zich niet vertegenwoordigd voelen, alsof hier geen laaggeletterdheid is. Zijn dit nu de vertegenwoordigers van de bevolking in onze gemeente?

Net nu we hier met zijn allen een beetje trots worden op ons woongebied, ook door FC Emmen, zijn er een aantal volksvertegenwoordigers bezig met hun eigen belangen.

Verleden week was er een prairiehondje ontsnapt uit Wildlands en na enige consternatie werd hij weer gevangen in de Tourist Info aan de Monetpassage.

Ik hoop dat de burgermeester, zonder al te veel kleerscheuren, zijn prairiehondjes ook weer in het hok krijgt.