HVC scoort brons op NK Beach Handball

De heren van HVC uit Barger-Compascuum zijn achter titelfavorieten Camelot en Hiekka Hauskaa derde geëindigd op het NK Beach Handball

De formatie van Annelies Smeets pakte met topfavorieten Hiekka Hauskaa en Camelot de bronzen medaille.

Op het zand in Biddinghuizen sloot HVC, dat in de zaal door het kampioenschap in de hoofdklasse A is gepromoveerd naar de tweede divisie, de poulefase af aan kop. Donar uit Hengelo, het Arnhemse HVA en De LaGrosso uit Volendam werden door de Compascumers aan de zegekar gebonden.

In de kwartfinale wist HVC Achilles Apeldoorn te kloppen. Bij de laatste vier werd Camelot getroffen. De Tilburgse opponent is op het zand in Europees verband actief. Met spectaculair spel wist HVC de eerste set te pakken. Na de pauze trok Camelot de stand gelijk, waarna shoot-outs de finalist voort zou moeten brengen. De geroutineerde tegenstander uit Noord-Brabant trok met 6-3 aan het langste eind.

In het gevecht om het brons rekende HVC af met HVA. Dorpeling Robin Hartmann en Yannick Meijeringh zorgden voor de beslissing. Het is de tweede NK-medaille voor HVC. Ook in 2017 pakte HVC, toen onder leiding van Albert Hilbrands, brons.